4/09/2013

Be Healthy!

Oi,
(Wat een ontvangende verwelkoming)

Ik heb een hele lange tijd onaangekondigd niets meer gepost, omdat ik er al een tijdje aan zat te denken om te stoppen. De voornaamste reden hiervoor is, jawel, tijdtekort. Maar volledig stoppen vind ik nergens voor nodig (aangezien ik heus wel een paar uurtjes per week over heb), so I'm back!
Be Healthy!
Vandaag wilde ik het even hebben over gezond zijn. Ik krijg weleens mailtjes van meisjes die vragen om tips voor afvallen of fitter te worden. Ook merk ik dat veel meiden om me heen gemotiveerd raken om gewicht kwijt te raken. Nu wil ik niet zo zeer afvallen, maar zéker wel gezonder leven! Ik heb namelijk gemerkt dat mijn eigen conditie, energie, humeur en lichamelijke toestand achteruit gaat de laatste tijd, en dat is ook niet zo heel vreemd. Ik ben ongezond!

Om niet een lichamelijke en emotionele instorting te krijgen wanneer ik rond de 36 ben, wil ik mijn leven beteren! Hier even een korte "inleidingspost" over alle 'problemen' die ik heb voor de 'Be Healthy'-serie waar ik me de komende weken vooral mee bezig zal houden.

Ik wilde eigenlijk een foto waarop ik sliep hier plaatsen, maar die kon ik niet vinden, dus alsjeblieft, een random overbewerkte foto van mij.

1. Ik heb geen slaapritme 
Ik wilde eerst schrijven 'Ik heb een slecht slaapritme', maar zelfs dat is niet waar. Ik heb gewoon simpelweg geen echt ritme qua slapen. 
Als er toch een soort ritme moet worden aangegeven is het zo dat ik 's nachts rond drie uur ga slapen, zeven uur wakker wordt en 's middags rond vijf uur weer in slaap val en zeven uur 's avonds weer wakker wordt. Af en toe slaap ook nog even van negen tot elf 's avonds en verder zit er gewoon totaal geen logica in. 

Super ongezond natuurlijk, aangezien een goede regelmatig en continuerende nachtrust van ongeveer acht uur per nacht essentieel is voor het lichaam om tot rust te komen, te herstellen en te groeien. Na twaalven worden er namelijk allerlei hormonen aangestuurd, waardoor alles in je lichaam goed loopt. Als je later dan twaalf uur gaat slapen, raakt je hele lichaam in de war en kun je bijvoorbeeld opeens heel erg veel aankomen. Daarom is mijn doel;
Voortaan tussen half 11 en 11 uur 's avonds slapen!

Mijn ontbijt een paar dagen geleden: Applicious!

2. Ik eet héél ongezond

Wanneer ik mensen vertel wat ik die dag al allemaal heb gegeten, geloven ze me nooit. "Drie stroopwafels, een enorme zak chips, een zak patat, vijf koekjes, een heel pak Tucs, een amandelbroodje, twee donuts..." Ja echt, ik eet zoveel en zulke ongezonde dingen per dag.

Ik kom op zich niet heel snel aan nu ik nog in de groei zit, maar dat betekent niet dat er geen cholesterolvorming in mijn hartvaten plaatsvindt. Daarom ga ik proberen wat minder of in elk geval gezonder te eten. Ik merk bijvoorbeeld ook dat mijn humeur minder goed is door wat ik eet, mijn huid erg droog/vettig wordt en dat draagt natuurlijk allemaal niet bij aan een gezonde levensstijl.

Let op, dit is geen dieet! Dit zijn slechts richtlijnen:

Geen Minder:

  1. Gluten: pasta, brood etc.
  2. Zuivel: boter, kaas, melk etc.
  3. Suiker: koekjes, snoep, witte suiker, vla, slagroom etc.
  4. "Caloriebommen": pizza, ijs, donuts, chocolade, chips etc.
Meer:
  1. Groenten: wortels, tomaten, komkommers etc.
  2. Fruit: bananen, aardbeien, sinaasappels etc.
  3. Ei
  4. (Griekse) yoghurt
  5. Verzadigd vlees/vis
  6. Magere melk/boter
  7. "Goede" zoetigheden: honing
Daarom mijn doel; Minder ongezond eten (snoep, chocolade, pizza) en vaker groenten en fruit kiezen, maar geen dieet volgen/calorieën tellen!

3. Ik ben lui & te inactief
Ik heb best lang op dansen gezeten (ongeveer 7 jaar) met af en toe periode's waar ik meerdere uren per week danste, maar ik ben er sinds kort afgegaan omdat al mijn vriendinnen eraf waren en ik het langzamerhand minder leuk vond worden. Ik moest mezelf en mijn ouders beloven (want die sporten ook heel veel *kuch*) om zelf thuis veel te dansen of in elk geval te sporten. Dat deed ik niet. En nu beweeg ik dus ehm, heel weinig. 
Jaja, heel vaak ongeveer dezelfde foto, SORRY OKÉ. :(

Omdat ik dus niet heel veel aankom is het niet heel erg zichtbaar, maar ik ben totaal niet 'fit' of 'gespierd' ofzo, terwijl ik heel graag een semi-sixpack wil trainen of in elk geval wat strakkere buik/benen. Ik heb een paar dagen geprobeerd om een 'fitness-schema' aan te houden, maar dat houd ik niet zo makkelijk vol en ik wil me het liefst niet teveel bezighouden met fitnessen. 

Daarom besluit ik om gewoon wat vaker te gaan lopen, wat vaker ga fietsen i.p.v. de tram te nemen en ongeveer een halfuurtje per dag te dansen. Hiermee krijg ik misschien geen sixpack, maar het is iets. Dus ook voor meiden die willen afvallen maar geen zin hebben in een heel fitness-plan, wees gewoon simpelweg wat actiever, ga eens 's avonds wandelen bijvoorbeeld, zelfs dat helpt al! :)
Ik was laatst bij een spinningevent voor het goede doel, binnenkort hier meer over!

Voor degenen die wel geïnteresseerd zijn in het fitness-plan dat ik origineel wilde aanhouden:

Per dag:

10x push-ups
20x sit-ups
20x longes
20x squats
80x jumping jacks
60 s. wall sit

Herhaal 3x met 5 minuten pauze tussen de sessies door.
(Ik haalde anderhalve sessie en had vervolgens een hele week spierpijn. Leuk. Oh en ik wil een sportmaatje, vrijwilligers?)

Aangezien de zomer er toch bijna aankomt, is het ook supergezellig om met vriendinnen buiten te gaan sporten!

Daarom mijn doel; Wat actiever leven in het algemeen, per dag minstens wel een half uur bewegen, maar niet per se fitnessen. 

4. Ik drink bijna geen water
Je moet rond de 2 liter water per dag drinken, dus vier volle flesjes of acht grote glazen. Ik dronk tot sinds kort misschien twee glazen vloeistof (oh dit klinkt raar) per dag! Mijn huid was echt heel erg droog, ik begon rare velletjes te krijgen op mijn voorhoofd (wow details) en mijn handpalmen waren helemaal wit. Ik begon dus laatst serieus acht glazen per dag te drinken en sindsdien is mijn huid stukken beter geworden! 
Daarbij boost water je metabolisme (dus kom je minder aan) en reinigt het je lichaam.

Daarom mijn doel; Voor altijd minstens acht glazen per dag drinken!

Dus de komende tijd komen er regelmatig lifestyle/healthy-gerelateerde posts online, gewoon om voor mezelf bij te houden hoe gezond ik doe en jullie te motiveren! Who's with me?

Liefs,
Linda Ruan

32 comments:

  1. Dit is de beste blog die ik ooit heb gelezen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Volgens mij ken ik deze gozer.

      Delete
    2. O M G LINDA VOLGENS MIJ HEEFT DE WERELDBEROEMDE MR FISH GECOMMENT HIER EN JE BENT NIET AAN HET FANGIRLEN WTF IS WRONG WITH YOU.

      En daarbij is het mijn zus.

      Delete
  2. FITNESSPARTNERSSSSS!!!!!

    😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja Faby ik hoopte eigenlijk op elk ander persoon behalve jij.

      Grapje, loveyou. :) x

      Delete
  3. Supergoed artikel! Dat je huid helemaal eraan gaat als je geen water drinkt en dat je kan bijkomen door niet te slapen wist ik helemaal niet, maar ik ga er dus ook iets aan doen :)

    ReplyDelete
  4. Wat een leuk artikel! Leuk dat je weer terug bent en niet gaat stoppen, dat zou ik namelijk echt heel stom vinden! Ik moet misschien ook wat gezonder gaan eten en meer sporten ;)
    Liefs, Fije

    ReplyDelete
  5. Leuke blogpost! Ik ga morgen weer beginnen met hardlopen, verder wil ik ook wat meer gaan letten op hoeveel water ik drink, meestal maar 0,7 liter namelijk, en dat is nog te weinig.

    ReplyDelete
  6. Wat een leuke post! Ik dacht precies hetzelfde vorige week. Opzich leef ik (denk ik) best gezond, alleen wil ik een iets strakkere buik / benen. Niet dat ik persé af hoef te vallen, maar gewoon iets gespierder voor de zomer! Dat sporttopje staat je leuk trouwens haha ;)

    ReplyDelete
  7. Aw allemaal super leuke foto's!
    Dit is echt een motiverende post

    ReplyDelete
  8. Ik herken me zo erg in je..... Misschien moet ik er ook maar eens iets aan gaan doen :p

    ReplyDelete
  9. Heb meteen een glas water gepakt met een rietje zodat ik alsnog kan computeren en tegelijkertijd kan drinken ;).

    ReplyDelete
  10. Leuk en handig artikel!
    Ik heb ook geen slaapritme, dat zou ik echt moeten verbeteren :/
    En ik ga nu ook écht meer water drinken.

    We volgen je blog :) Neem ook eens een kijkje op:

    beautyfromthedeep.blogspot.com

    Xx

    ReplyDelete
  11. i agree with the 4 pics you uploaded so much!

    ReplyDelete
  12. Leuk artikel! Ik leef eigenlijk nu al anderhalf jaar heel gezond. Ik eet nooit snoep, heel af en toe in het weekend.
    Ik heb een gezonde verslaving ontwikkeld: Studentenhaver (ongezoute notenmix), smoothies, water en sporten.
    Wat wel heel erg helpt, is elke dag opschrijven wat je eet! Dan raak je je enorm van bewust wat je allemaal eet.
    Ook een schema voor de week maken is heel handig, wat voor sport je doet enzo. Werkt ontzettend goed!
    Er zijn ook heel veel leuke gezonde recepten voor pannenkoekjes, muffins e.d. , super! Ik heb er een paar op mn blog staan (wil geen reclame maken ofzo xd) maar als je interesse hebt. Zoek leuke gezonde recepten op!
    Ik voel me veel beter als ik zo gezond leef (:
    Heel veel succes! :D

    ReplyDelete
  13. Hi Linda,
    ik heb je genomineerd voor de liebster award!
    Hier is het artikel van mij: http://robinslifebook.blogspot.nl/2013/04/liebster-award.html#more
    Ik hoop dat je het gaat doen,
    en dan is de bedoeling ook dat je degene die jouw heeft genomineerd even door geeft, als je mijn artikel leest weet je precies wat de liebster award is!
    Lfs Ro

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  15. Oh, ik herken me zó in jou! Ik heb heel lang gesport maar ben hier sinds 2 jaar vanaf, nu heb ik geen sport die me leuk lijkt en heb er eerlijk gezegd ook geen zin in. Ik wil wel hardlopen maar hier ben ik niet goed in en heb de discipline niet om dit vol te houden. Ik ben totaal niet dik maar ik zou gewoon een iets sportiever lijf willen, als ik nu niet begin met meer sporten etcetera ben ik later een dik en uitgezakt wijf en dat wil ik niet!

    Leuk en motiverend artikel Linda!

    ReplyDelete
  16. I've been surfing online more than 3 hours today, yet I by no means found any fascinating article like yours. It's beautiful price sufficient for me.
    Personally, if all website owners and bloggers made good content material as you
    probably did, the web might be much more helpful than ever
    before.

    My page: http://www.officielleairjordansshop.com

    ReplyDelete
  17. Lieve Linda,
    ik volg jouw blog al vanaf het begin, ik verzamel allemaal posters van jou lieve gezichtje op mijn kamer, ik slaap onder een Linda-dekbed, en ik heb zelfs Linda Ruan-wc papier <3 <3 <3
    Ik hoop dat je dit leest, dat zou mijn leven goed maken. Ik word namelijk heel erg gepest, omdat ik jouw fan ben </3
    Je grootste fan, Greet

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhw Greet, ik leef echt met je mee <3
      Ik heb namelijk hetzelfde meegemaakt :(
      Alleen maar omdat ik een supergrote fan van die kleine Chinees ben, hihihi <3 <3 <3
      Net als jou hoop ik dat ze op een dag ons een shootout geeft,
      liefs en kusjes, Cher

      Delete
  18. Erg leuk en vooral leerzaam artikel! <3

    ReplyDelete
  19. Wat een leuk artikel! En leuke foto's!

    xxx

    ReplyDelete
  20. ennuh... HAHAHAHA NOG STRAKKERE BENEN JIJ BENT GEK.

    ReplyDelete
  21. i love being healthy and need to now because summer is on its way!! great post! <3 <3

    http://stylingbyjong.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
  22. Sweet post! I am a firm believer of being healthy too so I try to eat right! Unfortunately, I also smoke and drink for better mental health! teehee I'd love it if you dropped by to my blog and if you like it maybe we could follow each other??
    xx
    www.JuneWantsItAll.com
    PS: Please remove word verification for comments

    ReplyDelete
  23. Super post!
    Weetje dat pindakaas ook harstikke goed voor je is? :) x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh mooi zo! Dan ben ik al heel gezond bezig :)
      Liefs

      Delete

I really appreciate your comments! ♥
You guys make my day, every day.
Much love,
Linda Ruan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...