11/17/2012

How To... Become Flawless? - Innerlijk

Superlange post alert!

Kort antwoord: Niet.

Lang antwoord: Eigenlijk is het onmogelijk om 'flawless' te worden (behalve voor Taylor Swift), aangezien flawless hetzelfde is als 'perfect'. Maar dat maakt ons, de mensheid, juist zo leuk en bijzonder, we zijn allemaal niet perfect, we hebben kwaaltjes, zowel van binnen als van buiten. Het maakt ons verschillend, en het leven spannend. Het feit dat je een koppige persoonlijkheid hebt? Dat zorgt ervoor dat je doorzet en niet slapmoedig bent. Dat rare pukkelpuistding op je voorhoofd? Die is als teken bedoeld dat je echt een pony moet gaan laten knippen, want die staat je supergoed. Je onhandigheid? Die leuke jongen viel juist daar op. Dus het punt van dit alles is dat je simpelweg niet 'flawless' kunt worden. Wel kun je enkele eigenschappen 'verminderen'.
378294_2314922808000_350800069_n_large
Natuurlijk zijn er oneindig veel punten die als kwaaltjes kunnen worden gezien. Daarbij vindt elk persoon weer iets anders. Mijn moeder noemt me een 'life-enjoyer', terwijl een ander persoon mij misschien als 'een gestoorde die de politie vergeten zijn in het gekkenhuis te zetten' noemt (nee hoor, zo erg is het niet). Maar ik bespreek hier even een klein aantal punten die over het algemeen als 'slecht' worden gezien.

Innerlijk
Natuurlijk is mijn blog vooral een blog over mijn kledingstijl of andere uiterlijk-gerelateerde dingen. Maar dat betekent niet dat ik die dingen het belangrijkst vind aan een mens. Juist het innerlijk, maakt je wie je bent. Daarom begin ik ook met het wat 'serieuzer' deel. Er komt nog een post 'How To... Become Flawless? -Uiterlijk' en daar zullen wat praktische tips over een mooiere huid enzo in staan.
65ytg4rfx_large
Negativiteit 
Het is vervelend wanneer jij door somberheid alle lol voor iedereen verpest. Wees daarom niet het negatieve wrak in je vriendengroepje! Vind eerst uit waarom je de laatste tijd zo somber bent. Maar hier een duidelijk lijstje van (dit mag desnoods de stomste dingen ooit bevatten). Schrijf erachter waarom dit gebeurd is, wat je eraan kunt doen en wat de positieve kant eraan is. Ben je groffelijk gedumpt door je vriendje? Het feit dat hij het zo gemeen heeft gedaan betekent al dat hij je niet verdiend had en daarbij heb je nu ten minste weer meer tijd voor je vriendinnen en school.
Tumblr_mdc351db8s1rixxaxo1_500_large
Gemeen
Sta jij algemeen bekend als het 'gemenere' meisje? Of zijn er weleens opmerkingen gemaakt dat je wel wat aardiger mag doen? Denk dan even goed na waarom en door welke punten jij die indruk kunt wekken. Hoe aardig je doet heb je zelf in de hand. Neem bijvoorbeeld het liefste meisje uit de klas of een beroemdheid met een lieve persoonlijkheid als voorbeeld, en vraag jezelf bij sommige situaties af: "Zou zij dit ook doen?"

Verlegenheid
Verlegenheid is zeker niet een heel slechte eigenschap, maar door wat meer uit je schelp te kruipen maakt dat je eigen leven wel een stuk leuker! Hier kan ik nog een gigantisch heel artikel over gaan schrijven, misschien zelfs een boek, maar je verlegenheid overwinnen is echt een kwestie van praktijk en tijd. Wanneer je bijvoorbeeld twijfelt of je dat groepje met nieuwe meiden moet aanspreken of niet, is het antwoord altijd 'ja'. Na dit een keer te hebben gedaan zul je steeds makkelijker 'ja' kunnen zeggen!
Tumblr_mdjgxc4w841r8mmrfo1_500_large  Hmm, ik kan niets meer bedenken. Laten we even de 7 hoofdzonden afgaan!
1. Superbia - Ijdelheid
Ijdelheid wordt gezien als de ergste zonde van allen. Hieruit zouden alle andere zonden zijn ontstaan. Ijdelheid staat voor het verlangen om aantrekkelijker en belangrijker te zijn dan anderen, of een grote liefde voor zichzelf te hebben. Door ijdelheid zou Lucifer uit de hemel zijn ontslagen en zijn veranderd in Satan.

Hoe los je dit op?
Ik heb het idee dat er twee soorten ijdelheid bestaan. Het soort dat je bovengemiddeld blij bent met jezelf en jezelf heel goed verzorgd, en het soort dat hierboven staat beschreven. Er is naar mijn mening niet heel veel mis met de eerste. Het is alleen maar een teken dat je zelfverzekerd bent. Het tweede soort staat eerder gelijk aan egoisme. Dat is nog eens een onderwerp...
430730_10151233571220536_873550923_n_large
Egoisme
Egoisme is iets wat nou eenmaal in je aard zit, of niet. Dus het is niet iets wat je makkelijk kunt oplossen. En omdat ik zeker geen professioneel psycholoog ben (en ook geen amateur psycholoog. Ik heb nog niet eens psychologie als vak.) zet ik alleen kort een aantal aandachtspuntjes neer:
 1. Beeld je eens in hoe de ander zich voelt in een twee-personen-situatie. 
 2. Denk eraan dat als je een ander blij maakt, je jezelf eigenlijk een nog grotere beloning hebt gegeven.
 3. Denk niet alleen aan je eigen gevoelens, maar ook aan die van een ander.
Daarbij, een klein beetje egoisme is niet erg, het zit van nature is onze geest. Zo kun je natuurlijk ook zeggen dat iemand die een ander heel veel schenkt ook egoistisch is, omdat dat een goede reputatie voor hij/haarzelf oplevert. Maar misschien is dat iets te ver gezocht... 
Tumblr_m96wi0omna1qeh09vo1_500_large
Verder met de hoofdzonden:

2. Avaritia - Hebzucht
Hebzucht betekent het verlangen naar macht, geld, rijkdom en andere bezittingen. De misdaden die hieruit kunnen voorkomen zijn diefstal, omkoping, verraad en ontrouw.

Hoe los je dit op?
Avaritia is, net zoals de rest van de hoofdzonden, uit Superbia zijn ontstaan. Daarom gelden hier dezelfde "aandachtspunten" als bij Superbia. Het is belangrijk om te weten dat 'macht' en geld wel leuk zijn, maar niet de essentiele onderdelen zijn om echt geluk te vinden.
 Tumblr_mdkyl2jghz1rl2496o1_500_large
3. Luxuria - Lust
Luxuria, de Latijnse benaming voor onkuisheid, lust of wellust. Beschouwd als een ongewenst derivaat voortkomend uit de voortplantingsdrift. (Ja, dit is geciteerd van wikipedia, ik heb namelijk geen idee hoe ik het anders moet verwoorden.)

4. Invidia - Jaloezie
Afgunst, twijfel, jaloezie, nijd of woede.   

Jaloezie
Jaloezie is iets wat iedereen wel heeft: de angst voor het ontbreken aan dingen die een ander wel bezit. Voor alledaagse dingen geldt, volg het 4 stappenplan, hier ook met een voorbeeld uit het alledaagse leven (dat trouwens niet op mij slaat):
1. Bedenk wat er ontbreekt of bij jou mist. Het mooie haar van Felicia.
2. Bedenk of daar een middel/oplossing voor is zodat jij het ook krijgt. Waarschijnlijk niet, ik kan mijn haar beter gaan verzorgen ofzo, maar verder niet echt.
3. Zet er iets tegenover. Ik heb weer een leukere persoonlijkheid en ik heb een soort van gevoel voor humeur.
4. Vraag je jezelf af of je zou willen ruilen met die persoon (van alles). Nee, zij heeft minder leuke vriendinnen.
En wat betreft minder alledaagse dingen... moet je een psycholoog zoeken.
20090116010037_large
De overige 3 hoofdzonden namelijk Gula (vraatzucht), Ira (woede) en Acedia (luiheid) laat even voor wat het is. Ira is al deels behandeld bij het kopje 'Gemeen' en Gula is in principe hetzelfde als Luxuria en Avaritia, maar dan met eten. En op dit moment heb ik iets wat teveel Acedia om die te bespreken ;).

Dit waren zo'n beetje de kwaaltjes qua persoonlijkheid. Natuurlijk zijn er nog heel veel slechte eigenschappen te bedenken (maar ook goede!), maar zoals eerder genoemd, beschouwt iedereen elke eigenschap anders dan de ander, dus ik zal dingen als nieuwsgierigheid, crualiteit, koppigheid, dramaticiteit (is dat een woord?!) en kooplust niet meer behandelen!

Na al deze slechte eigenschappen te hebben gescrapt, ben je al aardig opweg om flawless (van binnen) te worden!

Liefs,
Linda Ruan      

9 comments:

 1. wat een mooie post! lang, maar de moeite waard om te lezen :)
  x

  ReplyDelete
 2. Inderdaad een mooie post. Leuk om te lezen :)

  ReplyDelete
 3. Wow.. Wat een mooie blog heb je! En wat een inspirende post! Ga vooral zo door! Misschien vind je het wel leuk om elkaar te volgen? Naja ik volg jou soiezo! Heel moooi! xoxo

  ReplyDelete
 4. Leuk, maar ik weet nieet waarom maar mijn ik denk dat je het heb gekopierd van iets ofzo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heb ik niet, ik heb er bijna 3 uur over gedaan om hem zelf te schrijven en dat herkennen trouwe lezers ook aan mijn schrijfstijl.

   Delete
 5. Lange post, wajoow o.0 Maar wel heel leuk om te lezen. En heel fijn, omdat ik toch wel probeer mijn innerlijk te 'verbeteren'! Zeker met verlegenheid kamp ik nog wel... Wanneer ga je daar een boek over schrijven? :p

  ReplyDelete
 6. hele mooie post, helemaal waar!

  ReplyDelete
 7. Wow superleuke blog ! Ik stijl zéér leuk , hou je zo van die goedkope kledingstuks mooie outfits kan maken, en je artikels zijn ook leuk , het gaat niet altijd over je outfits, maar zoals deze het innerlijke enzovoort.
  Leuk ! :) (dankzij Girlscene heb ik je ontdekt)

  ReplyDelete

I really appreciate your comments! ♥
You guys make my day, every day.
Much love,
Linda Ruan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...