10/28/2012

I was in York #3

Ik weet dat al mijn vriendinnen popelen om dit laatste deel over York te lezen (hmm, geen idee of ze de York-reis opnieuw willen beleven of dat ze gewoon hun plezier uit foto's van zichzelf halen) (nee sorry hoor, jullie zijn awesome) (want ik weet dat jullie dit lezen). 

Hoe dan ook, de York-posts vergen altijd veel tijd (ik moet immers ongeveer 20 foto's uit ongeveer 900 foto's kiezen en vervolgens bewerken) maar ik heb mezelf voorgenomen de moeilijkere dingen in het leven niet telkens uit te stellen. Daarbij, als deze post pas over een maand komt, zijn we vast allemaal al vergeten dat ik uberhaupt naar York ben geweest. Terug naar het uitstellen van moeilijke dingen in het leven... misschien moet ik echt eens gaan beginnen aan het leren voor mijn proefwerkweek!


[Foto van proefwerkweek #2 vorig jaar]

Terug naar de York post.

Lees eerst 'I was in York #1' (klik!) en 'I was in York #2' om alles hier een beetje te kunnen begrijpen!


We zijn blijven hangen bij de toren van de York Minster. De hoogste toren in York, om precies te zijn. 626 trappen, om preciezer te zijn. 626 zeer irritante steile strappen, om nog preciezer te zijn. Ik heb wel geweldige foto's van het uitzicht gemaakt, dus het een-half-uur-lang-in-doodsangst-van-vallen-van-die-stomme-trappen-af-zijn was het waard.

Vervolgens ben ik met een paar klasgenootjes nog even in de stad gaan rondzwerven, en zijn we nog even blijven hangen in een muziekwinkel. 2 gasten (geen idee hoe ik ze anders moet noemen... BFF's?) gaven een muzikaal optreden, maar ik weet niet of ze het wel zo leuk vinden als ik het filmpje hier zet ;).

 's Avonds aten mijn vriendin en ik pasta in het gastgezin, en kijk eens naar ons lekkere toetje!

 Het huis van het gastgezin, gezellig toch!

 De volgende morgen gingen we Howard Castle, na een korte lange reis kwamen aan. Jeetje, wat cool dat mensen daar echt wonen! We moesten een korte presentatie houden (ongeveer 5 minuten). Mijn vriendin en ik stonden maar wat onzin te vertellen terwijl alle andere leerlingen helemaal research hadden gedaan. Hmm, nou ja. Je gaat toch naar York om te genieten?

Ik had echt een geweldige typisch toeristische outfit aan (zie: lunchpakketje in een plastic zakje, camera om de schouder, opdrachtenboekje in de hand en pen-aan-een-touwtje om de nek). Ik had ook mijn brilletje op gezet om wat slimmer te lijken.


Het plafond van de hoogste koepel was prachtig! De Griekse mythologie over Icarus die naar de zon wilde vliegen met zijn vader's zonnewagen zie je hierop afgebeeld.En de spectaculaire fontein was in de vorm van de God (?) Atlas, die de aarde tilt met daarop in het goud de 12 sterrenbeelden afgebeeld.

Daarna gingen we weer op de boot terug naar Nederland.... Eerst hadden we een heel gezellig diner op de boot en daarna hadden we weer wat vrije tijd. Op de heenweg mochten we niet op het dek (windkracht 9!) maar op de terugweg dus wel!


's Avonds spendeerden wij onze tijd weer in de lounge, waar weer live muziek was. Mijn vriendin en ik gingen hier helemaal los op! Later werd er ook nog wat gedanst op de dansvloer.Na een gezellige nacht op de boot kwamen we eindelijk weer aan in Rotterdam Port, waar we met een bus terug naar huis gingen. Ik vond het supergezellig en ik heb er hele leuke herinneringen aan overgehouden, kortom, ik vond het een heel geslaagd tripje!Ik ben overigens erg blij dat ik 's avonds niet heb 'overgelopen' naar andere hutten. De twee jongens die dit wel hadden gedaan moesten namelijk een stuk tekst van ongeveer 60 woorden letterlijk 352 keer overschrijven!
Liefs,
Linda Ruan

12 comments:

 1. wat een leuke foto's! wow wel echt veel trappen !
  Wat leuk dat er in de boot live muziek was, toen wij naar engeland gingen was dat niet haha ;)
  x

  ReplyDelete
 2. Leuke foto's! Ik vind deze posts zo leuk om te zien, want ik ga misschien naar York ^^ Ziet eruit als een ontzettend leuke stad. Net zoals de rest van Engeland ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heel erg bedankt! Ja, Engeland is geweldig! Ik wil er heel graag studeren haha. Als je gaat, alvast heel veel plezier!
   Xxx

   Delete
 3. Het ziet er echt geweldig uit!

  xoxo The Daily Fashion Drug

  ReplyDelete
 4. Super leuk al die foto's ! Je hebt ze goed uitgezocht haha (: xx

  ReplyDelete
 5. Lovely blog! Follow each other on GFC?

  http://www.lookbookunlimited.com/

  ReplyDelete
 6. Wat super zo'n reis. Erg leerzaam en ook echt een super ervaring! xx
  noraelize.blogspot.nl

  ReplyDelete
 7. nice blog! mind to check out my blog? maybe we can follow each other :)

  www.thebeautyyoffashion.blogspot.com

  ReplyDelete
 8. Hey lovely! I just found your cute blog and gladly added myself to your followers! I’d love to have you stop by and see a holiday hairstyle series I’m doing right now, and also I’ll leave the link to a $150 e.l.f. cosmetics Giveaway I’m having in case you’re interested:)

  Hope to see you there, and thanks so much lady!
  Xo, Emily

  Huge e.l.f. Giveaway!

  ReplyDelete

I really appreciate your comments! ♥
You guys make my day, every day.
Much love,
Linda Ruan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...