8/11/2012

I was in China #1


Ik heb net even mijn foto's bekeken en heb toen besloten om een aantal posts te doen over mijn vakantie in China, want het is allemaal niet te doen in 1 post (tenzij jullie het fijn vinden om oogpijn te krijgen na 2 uur lang lezen). Ik zal bij elke aflevering (tja, ik weet niet hoe je het anders moet noemen) een ander onderwerp instellen, dit keer is het onderwerp 'mijn eigen belevingen'.

Andere onderwerpen zullen zijn 'mode in China', en... verder weet ik nog niet zoveel, maar ik ga vanavond in bad en wanneer ik in bad zit krijg ik wel weer inspiratie! :)


In het vliegtuig met mijn Elle, toetje en een kop thee (oke, het is eigenlijk Cola, maar technisch gezien telt dat ook als thee.)



 Dit is ongeveer het eerste wat ik zie wanneer ik China binnenkom. Heel China staat volgepland met palmbomen om de mensen een vakantiegevoel te geven.


 We moesten na een vliegreis van 11 uur nog vier uur met een sneltrein reizen om naar 'mijn' stad te gaan (waar mijn familie woont). Dit is het treinstation.

 Wanneer het nacht is komt de stad pas 'echt' tot leven. Winkels zijn open tot middernacht, even als restaurants, bars en zwembaden.

Een drukke stad met héél veel auto's... (die zwarte vlek is het hoofd van mijn broertje, haha).

 Er was een kleine tornado bezig aan de kust dus wij voelden er ook wat van. Harde wind en veel regen en mist.

Papaja is hier zeker erg geliefd! 


Er zit -nogal vlakbij mijn appartement- een Starbucks, dus daar ging ik redelijk vaak ontbijten/lunchen. :) Lekker typisch Chinees haha.

Me like shopping in dit soort winkelcentrums! Helaas is kleding in China héél duur (ik vind bijna niets onder (omgerekend) 150 euro..)

Mijn nagels zijn geloof ik nog nooit zo lang geweest! Vlak na deze foto heb ik ze meteen afgeknipt omdat ze een beetje verkleurd zijn... (komt door de zwarte nagellak..)

Ik ben een dagje bergen wezen beklimmen, hieronder zie je alle foto's!



(Let vooral op de spelfouten in de Engelse vertaling!)





We zijn erg vaak naar luxe restaurants geweest, deze valt dan nog wel mee maar sommige restaurants hadden goud bestek, privé koks, kaviaar, speciale make-up kamers en dat soort dingen.

Rechts is gewoon iemand die mij het water in hielp haha, die stenen deden erg pijn!
Verder heb ik trouwens ook in een meer in de bergen gezwommen, geraft (eerste keer in mijn leven! Ik ben met mijn nicht en mijn bootje van een waterval afgevallen) en baantjes getrokken in een Chinese middelbare school (de middelbare scholen zijn daar echt gigantisch! Eigen zwembad, plantagetuin (en dan bedoel ik ook van die grote), kassen, voetbal/tennis/basketbal velden enz.).

Ik ben fan van 100% vers meloensap, cola (was ik eerst niet) en kokossap (erg populair hier)!


Een kledingwinkel bij mij om de hoek, de kledingwinkels hier vind ik heel erg leuk, net als de kleding die de meisjes op straat dragen (daar ga ik dieper op in in de volgende 'I was in China'.).

 Het arm-rijk verschil is heel groot in China. De meesten hebben geen auto, en gaan altijd met de taxi of bus (taxi's zijn hier heel erg goedkoop, in een straal van 4 kilometer, omgerekend maar 2 euro). Er is een klein groepje heel erg rijk en die mensen hebben dan hele dure auto's. Hier zijn bijvoorbeeld veel Ferrari, Bently en Porsche winkels.


Onder mijn appartement zit een geweldige grote tuin die voor ons & de andere 200 mensen die in deze wijk wonen beschikbaar is :). Dit is ook kenmerkend voor China: in 1 wijk met flats (al moet ik zeggen dat mijn appartement aardig groot is, groter dan mijn 4-verdiepingen huis in Nederland) zit 1 grote tuin waar je kunt theedrinken, spelen, bezinken, vissen voeren, basketballen enz. die iedereen kan gebruiken.
Trouwens, wat wij hier 'rijtjeshuizen' noemen, noemen Chinezen 'aan-elkaar-geketende-villa's'. Jeey, ik woon in een villa! Die aan elkaar is geketend.

Ik heb nog héél veel foto's over, ik denk dat ik ze maar een andere keer post. Met onder andere: foto's van mijn trip naar een eiland, mijn verjaardag, Chinese massage en mijn appartement!

Liefs

12 comments:

  1. Wauw gave foto's hoor! Heel leuk om te zien, het ziet er ook allemaal leuk uit. Ik ben benieuwd naar de andere 'afleveringen' :P

    ReplyDelete
  2. ontzettend leuke foto's het klinkt ook echt super! dat boetiekje bij je om de hoek ziwet er super leuk uit :)
    x

    ReplyDelete
  3. Wauw, China is echt leuk lijkt me! Was dit je eerste keer? Ik ben echt benieuwd naar de rest!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nee hoor, ik ga om de twee jaar erheen voor familiebezoek enzo :)

      Delete
  4. Heel mooie foto's! Moet vast een geweldige ervaring zijn geweest voor jou om daar heen te gaan!

    ReplyDelete
  5. Leuke post! ben benieuwd naar die over de mode in china! <3

    ReplyDelete
  6. Aah, zo leuk om te zien! Het is echt heel anders dan hier en dat vind ik geweldig en superinteressant. En het Engels daar, haha.

    ReplyDelete
  7. wauw, wat een mooie foto's! Fijn dat je een leuke vakantie hebt gehad!

    Je hebt een hele leuke blog! Het zou fijn zijn als je me terug gaat volgen, want bij de 100 volgers organiseer ik een give- away! en hoe sneller je volgt, hoe sneller ik de give- away plaats!

    Liefs, Karin
    http://donnermoiplusfashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. super gave foto's! Ben erg jaloers want ik zou er graag heen gaan :)!
    Liefs

    ReplyDelete
  9. Een kleine tornado? ooooooh, was dat niet eng? De foto's zijn echt super gaaf!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh dat valt wel mee hoor! Die is er elke zomer, langs de kust en waar ik was ligt 2 uur rijden vanaf de kust dus het enige wat we voelde was harde wind. Het was niet dat de auto's de lucht in vlogen haha :)
      En dankjewel! <3

      Delete

I really appreciate your comments! ♥
You guys make my day, every day.
Much love,
Linda Ruan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...