7/02/2012

How to... not to be bored at SUMMER 2012

Bereid je maar voor, dit wordt een ellendig lange post.


SUMMER 2012


De zomervakantie komt er weer aan, en is bij sommige zelfs al begonnen. Kom maar op met de zonnebrillen, shorts en leuke bikini's! Er zijn altijd wel mensen die ijsjes gaan eten in Milaan, mensen die de Chinese muur gaan beklimmen in Beijing, mensen die gaan surfen met Australische beachboys bij de Australische kusten en dan heb je... jou. Een achterblijver, hier in ons koude kikkerlandje. Maar betekent dat dan dat het saai wordt, ondanks dat al je vrienden op vakantie zijn? Nee!
599439_459296547414341_23507643_n_large
Want het kan soms heel leuk zijn om in je eentje dingen te doen, nieuwe mensen te leren kennen en schaamteloos te kunnen flirten zonder dat je vriendinnen je gaan uitlachen. Het klinkt misschien een beetje eng, maar een zomervakantie alleen doorbrengen is juist een hele goede kans om uit je comfort zone te kruipen!


How to... be brave and meet new people?


Tumblr_m6jli9tczo1rp452do1_500_large
Laten we maar beginnen met het 'nieuwe mensen leren kennen en nieuwe dingen te doen'. Nieuwe mensen leren kennen kan enorm leuk zijn, je word meteen een stuk vrolijker, je sociaal netwerk breidt zich uit en je ziet eens hoe andere mensen kunnen zijn (aangezien jij en je vriendinnen waarschijnlijk dezelfde interesses hebben zoals zingen en shoppen. Probeer ook vrienden te maken die andere interesses hebben zoals klimmen en dingen verzamelen). 

Maar hoe doe je dat? 


Ten eerste, bedenk in wat voor soort mensen je interesse hebt. Wil je bijvoorbeeld een (vrouwelijke) skater leren kennen? Ga dan eens naar een skatepark. Zo werkt het ook met spirituele/sportieve/leergierige/creatieve personen. Ga naar de omgeving waar je ze kunt vinden en zoek vervolgens iemand uit die je leuk lijkt. Maak een complimentje: "Wow, wat een gave trick, kun je die mij ook leren?" Wanneer een skater iets gaafs doet. 


Blijf interesse houden


De kans is groot dat je, nadat je iets van diegene hebt geleerd, weer wegloopt omdat jullie over niets meer kunnen praten. Dus stel tijdens het leren skaten een aantal basisvragen:
 1. Wat is je naam?
 2. Waar kom je vandaan?
 3. Wat zijn je andere interesses behalve (vul maar in)?
 4. Waar werk je/ga je naar school?
 5. Een aantal vragen over dat wat jullie aan het doen zijn.
De kans is groot dat wanneer je vriendelijk en leuk doet, diegene ook interesse houdt in jou en jullie gesprek uitloopt op een leuke middag. Wanneer jullie het samen heel leuk hebben gehad kun je altijd nummers/msn uitwisselen zodat je hem/haar kunt bellen wanneer je je verveelt in de verdere dagen van je vakantie om eens af te spreken.
Tumblr_l8dv9e3uf21qdbbywo1_400_large


How to... do things alone without being lonely?


Geloof het of niet, soms is het echt heel leuk om eens dingen alleen te doen. Wanneer je alleen bent, ben je dus niet in een druk gesprek en ben je je daarom veel meer bewust van je omgeving. Laten we als voorbeeld picnicken nemen. Wanneer je met je vriendinnen gaat picnicken (wat trouwens heel gezellig is) zijn jullie gezellig aan het praten en letten jullie niet echt op waar jullie nou eigenlijk zijn. Wanneer je alleen bent ga je om je heen kijken, dan besef je bijvoorbeeld hoe mooi de lucht en het gras wel niet is. Je kunt goed nadenkeen en gewoon even alleen genieten.

Ga jezelf vooral niet zielig vinden wanneer je bijvoorbeeld alleen  uit eten gaat. Dan straal je dit namelijk ook uit. Zie het als een kans om gewoon even quality time door te brengen met jezelf.
Tumblr_m6ihzidgqk1qii5lwo1_500_large

Alleen shoppen


En ja, zelfs shoppen kan leuk zijn alleen. Ik shop het meest met mijn moeder en vriendinnen, maar soms na een dagje alleen shoppen ben ik ook superblij. Alleen shoppen geeft je namelijk net iets meer vrijheid, je hoeft je niet schuldig te voelen tegenover vriendinnen als je twee uur lang in dezelfde geweldige winkel wilt doorbrengen, of weereens een half uur in een pashokje wilt doorbrengen omdat je jurkje niet lekker zit. Het geeft je echt een kans om je eigen stijl te ontdekken. Wie weet durf je nu eerder in wat apartere winkels te gaan en apartere kleding te passen en te kopen. Zo wordt je stijl al een stuk minder beinvloed door de mensen om je heen.Tumblr_ljgy8fobpz1qbxfjzo1_500_large


How to... step out of your comfort zone?


Aangezien het toch vakantie is, kun je best eens wat risico's nemen, zeker als het bij wildvreemden zijn die je toch nooit meer zal zien. Durf je niet? Bedenk dan, een leven zonder risico's is een leven niet geleefd.

Flirt erop los


Flirten brengt je zeker een hoop voordelen op. Je wordt er vaak zelfverzekerder door, mensen vinden je vrolijk en open en het levert je eventueel zelfs een leuke vriend op. Begin gewoon met een lieve glimlach of een complimentje en schaam je je nergens voor!

Maak complimentjes


Wanneer je een mooi meisje op straat ziet lopen, vertel haar dat je haar mooi vind! Wedden dat het haar dag helemaal maakt? Als ik bijvoorbeeld iets nieuws aan heb, zeggen mijn vriendinnen meestal wel: 'Oh, wat een leuk shirt!' Daar word ik wel blij van, maar niet zo blij als een wildvreemde mij op straat opeens gaat aanspreken. Dan voel ik me echt gevleid, ze nemen dan de moeite en het initiatief om zomaar op je af te stappen. Diegene wordt er blij van en jij zelf ook!
427365_306451922744764_1295888544_n_large

Doe lekker gek


Wees vrolijk tegen alle mensen die je tegenkomt, bied mensen op straat zomaar cadeautjes aan (pas wel op dat je niet eng overkomt...), steel een plant en voed stukjes stroopwafel aan de duiven, het is tenslotte vakantie!

Kortom, ontmoet nieuwe mensen, doe eens dingen alleen, flirt, geef complimentjes, doe eens wat anders maar vooral: blijf positief en jouw vakantie alleen kan niet meer stuk!

7 comments:

 1. wat een leuke post! handige tips :)
  xx

  ReplyDelete
 2. Hele leuke post, leuke tips :)Komt vast helemaal goed deze vakantie!! xx

  ReplyDelete
 3. Wow! Sounds like we'll be having an amazing holiday!!
  popcornandpersephone.blogspot.com
  Ally xoxox

  ReplyDelete
 4. Echt een superleuke post, je schrijft echt heel mooi!
  Ik ga deze tips zeker uitvoeren denk ik ! (:

  liefs x

  ReplyDelete
 5. Van dit artikel krijg ik echt een 'happy feeling'! Alleen shoppen, pf wanneer was de laatste keer? Ik vindt dat echt héérlijk.. Eventjes vergeten, maar dan voel je gewoon echt die rust! Net zoals alleen gaan wandelen, in het gras zitten.. Geniet momentjes zijn dat altijd! Veel mensen gaan begroeten en complimentjes geven.... Waanzinnig! Dat is zo onwijs leuk om te doen! Van dit onderdeel wordt ik dan ook helemaal vrolijk. Net zoals flirten ^^ Beetje oogcontact, vindt ik nooit verkeerd en al helemaal niet als je alleen bent. Ik ga eens op je tips letten! Ontzettend leuk & goed geschreven. Ik ben enthousiast zoals je kunt zien! :D

  ReplyDelete
 6. Dit is echt een superleuk artikel! (en handig) liefs.

  ReplyDelete

I really appreciate your comments! ♥
You guys make my day, every day.
Much love,
Linda Ruan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...