2/10/2013

How to... Get Ready For Spring?

Chico's & chica's!

Ik weet dat het nog maar begin februari is, maar ik hou zoveel van de zomer dat ik nu al doe alsof het lente is, zodat de zomer er nog sneller lijkt aan te komen! Ik schrijf wel mijn artikelen over waarom winter zoveel leuker zou moeten zijn dan de zomer, in enige poging tot mezelf en jullie te overtuigen. Maar ik geef het nu officieel toe, ik ben gewoon een zomerpersoon!

How to... Get Ready For Spring?


Om jullie ook te infecteren met mijn lente-feeling (maar als jullie liever in de CCC (= Chocolatemilk, Cuddling & Christmaslights) fase willen blijven hangen, sla dit artikel gerust over!) ga ik wat korte tips/regels/punten/hoe-je-het-ook-wilt-noemen geven die op de één of andere manier een verband leggen met de lente.

1. The power of flowers
Wie denkt er nou niet aan bloemen bij lente? Koop daarom een hele vrachtwagen vol tulpen, narcissen en andere bloemen (gosh, ik ben echt heel slecht in namen van bloemen) en zet in je stulpje per kamer minstens één vaas met kleurrijke bloemen. Ikzelf ben gister als een gek bloemen gaan inslaan na de eerste symptomen van een lente-infectie.

2. Go out and play!
Na het zien van de eerste zonnestralen ging ik gisteren dan ook enthousiast de straat op om te steppen, in bomen te klimmen en dat soort dingen (een ander symptoom van de lente-infectie: kinderlijke hormonen wellen op). Het is/was daarbij ook Chinees Nieuwjaar, dus dubbel-plezier voor mij!

Ik vind dat het echt niet uitmaakt hoe uit je bent, buiten zijn blijft altijd leuker dan thuis achter een computer zitten. Daarom ben ik NU buiten (deze post is rond 2 uur 's middags gecreëerd), namelijk zittend op een bankje, terwijl ik de enige zonnestralen die er zijn dorstig opvang.

3. Food, baby!
Alhoewel ik nog steeds erg afhankelijk ben van mijn warme chocomelk met slagroom, blokjes boterkoek en erwtensoep, ben ik ook wel in voor een lichte fruitsalade, ijskoude milkshake en zelfs voor waterijsjes! Lees hier mijn artikel terug over smoothies maken. Vanmiddag maakte ik er één en dronk deze op terwijl ik op mijn terras zat (het was best koud, maar hey, wie gaat er nou een smoothie binnen opdrinken?!) en mijn zomer/lente-gevoel kwam meteen terug!

4. Fashion
Best last, want wat is een lente-infectie nou zonder de bijbehorende symptomen tot ander kleedgedrag?! Precies. Ik kan gewoon geen weerstand bieden tegen mijn optrekkende mondhoeken bij het denken aan fietsen zonder jas en met wind dat door je haren wappert.

Een aantal 'quick tips':
1. Pastel
Ondanks pastel moeilijk is om te dragen (-het maakt veel mensen wat bleker) kan niemand me tegenspreken als ik zeg dat pastel dé kleurenfamilie (?) voor de lente is. Luchtige texturen als zijde en linnen in pasteltinten zijn ideaal!

2. Één lichaamsdeel
In de zomer is het 'totally fine' als je in een tanktop en short rondloopt, maar in de lente naar mijn mening nog niet. Ten eerste is het niet nodig, het is nog niet heel warm, ten tweede is het vaak veel mooier als je slechts één lichaamsdeel naar voren laten komen zodat je gezicht niet te veel wegvalt.

3. Denim & prints
Denim kan altijd. In de winter was het meer leger & denim of leer & denim, maar in lente/zomer wordt het weer print & denim. Bloemenprint, vogeltjesprint, bananenprint.... denim!
4. Felle kleuren + zwart/wit
Hoewel pastel toch echt meer voor de lente is en felle kleuren meer voor de zomer, zijn felle kleuren in de lente ook heel leuk, mits je ze een beetje in balans brengt door rustigere kleuren eraan toe te voegen. Begin dus nog niet aan colorblocking (of wel, hihi.) maar voeg grijstinten of zwart/wit eraan toe!

5. Rules Are Made To Be Broken
Maar let vooral niet té erg op bovenstaande regels/tips! Rules are made to be broken, en zeker wanneer het om kleding en persoonlijke stijl gaat.

Liefs,
Linda Ruan


19 comments:

  1. Haha! Leuk artikel!
    'x joanne
    http://onlymyownstyle.blogspot.nl/

    ReplyDelete
  2. Super leuk artikel! (:
    En de Lente (en zelfs de zomer) zijn hier supersnel, ga na dat het alweer 10 februari is! De tijd vliegt haast!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dankjewel!
      En helemaal mee eens! Wanneer ik terug kijk naar mijn oude blog artikelen zie ik dat ik rond maart al zomer-achtige outfits begin te dragen :)
      xx

      Delete
  3. Leuk artikel! De tijd gaat echt heel snel, voor je het weet is het alweer lente ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nee wacht, de tijd líjkt snel te gaan! ;)

      Delete
    2. Hahahaha, beiden denk ik... En dankjewel!

      xx

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awwh heel erg bedankt! Dat vind ik echt superleuk om te horen :)
      Hierdoor raak ik echt gemotiveerd om meer te posten hihi ^^

      xx

      Delete
    2. Mijn reactie is blijkbaar verwijderd?
      Ik zet hem wel even opnieuw :D

      Omdat het krokusvakantie is en ik me enorm verveelde,
      begon ik rond te surfen op zoek naar blogs.
      En toen kwam ik toevallig bij de jouwe uit en nu zit ik al uren als een gek alles te lezen :D
      Je blog is echt te gek en ik kan niet wachten op meer foto's, tips&andere dingen (:
      Je hebt er een fan bij! xoxo

      Delete
  6. leuk artikel! Ik heb nu ontzettend veel zin in de lente. Je kan altijd veel zomer kleding dragen, maar nog wel lekker laagjes :)
    xoxo

    ReplyDelete
  7. Een heel erg fijn artikel :)
    Liefs

    ReplyDelete
  8. Aw wat een leuke post! Heb helemaal zin in de lente.
    Liefs

    ReplyDelete
  9. Wat een mooie foto's, elke kleur staat je goed!

    Zullen we elkaar volgen? Ik volg je al..

    xx

    marijnlashkari.blogspot.nl

    ReplyDelete
  10. Je foto's zijn echt ontzettend mooi!

    ReplyDelete
  11. I'm really looking forward to wearing fashionable clothes again, you can't do that when it's this cold.

    How about following each other? Let me know on my blog!

    /Avy

    http://mymotherfuckedmickjagger.blogspot.com

    ReplyDelete

I really appreciate your comments! ♥
You guys make my day, every day.
Much love,
Linda Ruan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...