6/30/2012

What Is Beauty?



Dit artikel is gekopieerd van www.helloleticiaa.blogspot.com. Ik vond dit artikel zo leuk om te lezen dat ik het niet kon laten om hem ook op mijn blog te plaatsen. Dit hele artikel is dus geschreven door Leticia, niet door mij.

Al zo lang de mens bestaat, bestaan er verschillende opvattingen en theorieën over wat nou onder ware schoonheid valt. Deze opvattingen zijn over het algemeen niet statisch: ze zijn tijds- en plaatsgebonden. Wat tegenwoordig als lelijk wordt beschouwd, was misschien hét schoonheidsideaal van honderd jaar terug. En wat ze bijvoorbeeld nu in India prachtig vinden, vinden wij hier maar vreemd.

De wereld is constant in beweging en het is onvermijdelijk dat de mens zich steeds blijft aanpassen..

Als je goed kijkt, zie je steeds weer hetzelfde patroon: volkeren streven naar hetgeen wat ze niet hebben en hetgeen wat haast onmogelijk is. We streven naar een soort exclusiviteit, we willen onszelf onderscheiden van de 'standaardkenmerken' van ons volk.

Aangezien er door de geschiedenis heen talloze schoonheidsidealen zijn geweest, zal ik alleen paar huidige schoonheidsidealen benoemen.


Het westen
Schoonheidsideaal: In Noord-Amerika en Europa zien we hetzelfde schoonheidsideaal tegenwoordig. Het is gewenst om lang te zijn, slank tot tenger -maar wel met vrouwelijke vormen- en een gebruinde huid. We zijn massaal in de sportschool te vinden en als we de kans krijgen dan liggen we te bakken op het strand.

Verklaring: In een tijd waarin we voedsel in overvloed hebben zien westerlingen hier de uitdaging in om onszelf onder controle te houden: diëten en zo slank mogelijk blijven is een teken van discipline, het geeft ons een bepaalde status. Tegelijkertijd willen we wél onze curves behouden: er is eigenlijk sprake van een paradox. Want hoeveel vrouwen zien we in het dagelijks leven nou eigenlijk met een maatje 32 en tegelijkertijd een volle c cup?.
Het verlangen naar een bruin huidje heeft ook een verklaring: terwijl blank zijn vroeger het teken was van een hoge status, is dat tegenwoordig een kleurtje hebben. Een kleurtje hebben terwijl je zelf in een koud landje zit, betekent namelijk dat je jezelf een verre vakantie naar de zon kunt veroorloven.




Afrika (Mauritanië)
Schoonheidsideaal: In Mauritanië wordt het als prachtig beschouwd als een vrouw zo dik mogelijk is, omdat dit als vrouwelijk wordt gezien. Voordat een vrouw het huwelijk instapt, wordt ze eerst drie maanden binnen gehouden en vetgemest met melkroom. Je bent in Mauritanië pas te dik als je door je gewicht niet meer in staat bent tot lopen en bewegen.

6/29/2012

My Current Obsessions (SUMMER 2012)

Iedereen heeft weleens dingen waarmee zij is geobsedeerd. Een persoon, een ding of een bepaalde categorie smaak. Hierbij publiceer ik mijn lijstje met dingen waar ik heel veel van hou en mensen waardoor ik ben geobsedeerd.

1. Cher Lloyd
Oke, zij staat zeker weten op nummer 1 van mijn obsessions. Ik hou van haar muziek, persoonlijkheid, uiterlijk, kledingstijl etc. Ze werd vierde (of derde?) bij X-factor in het Verenigd Koninkrijk.



Bekijk HIER haar nieuwste videoclip: Want U Back (US version).

2. Zara
Oke, River Island blijft bij mij op nummer 1, maar de laatste tijd vind ik de Zara hele leuke collecties hebben. Ook is de kleding iets 'rustiger', in vergelijking met River Island, waardoor het een heel chique gevoel geeft.




3. Bryanboy
Bryanboy. Een ge-wel-di-ge blogger van Filipijnse afkomst. Gewoon al het feit dat als jongen zo leuk en apart de straat op gaat maakt hem al geweldig. Niet alleen is een tas van Marc Jacobs naar hem vernoemd (BB), hij wordt nu betaald om bij modeevents te zijn en is de 'Gay Best Friend' van Rumi Neely.

bryanboy

4. Parmezaanse kaas
Daar heb ik altijd al van gehouden, maar de laatste tijd nog meer. De beste kaassoort in de wereld! (Na brie dan, niets overtreft brie.)




6/28/2012

Why Trends Are Stupid

Ik heb drie trends beschreven van mijn top vijf op dit moment: MetallicPastels en Safari. Nu pas merk ik eigenlijk hoe ongelooflijk stom dat was om te doen. Waarom zou ik jullie aansporen om iets te kopen alleen omdat het zo'n trend is en op alle modeblogs staat in plaats van omdat het jouw stijl is en je het een prachtig kledingstuk vind?

Je wordt continu beïnvloed van de meningen op je heen. Je kunt wel zeggen: 'Ik maak een moodboard/stylebook en vind zo uit wat precies mijn eigen stijl is.' Maar dat werkt niet helemaal zoals je denkt, omdat je hoogstwaarschijnlijk plaatjes van kledingstukken uit tijdschriften haalt, of ze uitprint van populaire tumblers. In tijdschriften en populaire tumblers staan alleen maar trendkleding en doordat je ze zo vaak zien en andere mensen het mooi vinden, ga jij ze waarschijnlijk automatisch ook mooi vinden. Ik heb laatst na zitten denken, waarom bestaan trends eigenlijk?
http://data.whicdn.com/images/31401804/Shoes_2Bfor_2BSuccess_large.png

Het antwoord op die vraag is simpel. Mensen vinden het fijn om op elkaar te lijken. Oh, het knapste meisje van de school draagt [willekeurige trend], nou dan zal het wel  mooi zijn, ik ga het ook dragen! En wanneer anderen vragen waarom je het draagt kun je triomfantelijk zeggen: Ach, iedereen draagt het toch!

Lees snel verder!

6/26/2012

Army


Ik droeg dit eigenlijk een tijdje geleden, toen het nog niet zo ontzettend warm was, maar dan met een lange broek. Ook heb ik toen gebruik gemaakt van laagjes door een oversized army-green overhemd over een tanktop te doen met daar een leren jasje overheen.









Xoxo

We are back!


 Jeeeeey, mijn toetsweek is ein-de-lijk voorbij! Ik weet niet zeker of ik mijn doel ga bereiken, maar ik wil daar momenteel even niet aan denken. Dus nu is het tijd voor milkshakes drinken, crossen door de stad, het strand, slenteren door de stad met je vriendinnen terwijl jullie genieten van een ijsje, maar vooral... ik die weer massaal gaat bloggen!


Wat kun je binnenkort verwachten?

Waarschijnlijk komen niet al deze posts op mijn blog, maar het zijn enkele ideeen:

1. Verklaring waarom ik trends eigenlijk heel stom vind.
2. DIY van een shirt
3. Outfitposts
4. How to... gezond afvallen/zelfbeeld veranderen
5. Anti-verveeltips in de vakantie wanneer als je vriendinnen weg zijn
6. 'Recepten' voor lekkere smoothies
7. Foto's van mijn kledingkast!
8. Een lijst met mijn 'current obsessions'!

Hope to see you soon! <3



6/16/2012

I'm Sorry

Heey lieve lezers <3

Ik heb al een aantal dagen niets gepost, terwijl ik, toen ik deze blog startte, met mezelf had afgesproken om elke dag wat te posten. Helaas is het al meerdere keren voorgekomen dat ik lang niets post (een keer zelfs 3 maanden lang! Ja, toen lag mijn blog op sterven) en het is tegenwoordig mijn normale routine om maar 2 of 3 keer per week te posten. Ik ga zeker proberen dit getal te verhogen, maar pas na de toetsweek. Ik wil namelijk heel graag al mijn cijfers boven de 8 hebben (op gym en techniek na dan... dat zal toch nooit lukken) en daarvoor moet ik nu héle goede cijfers halen en zit ik de hele tijd te leren (oke, soms eet ik chocola).

Dus, wat ik eigenlijk wil zeggen is, is dat ik de komende anderhalve week niets meer ga posten. Mijn toetsweek is dinsdag 26 juni afgelopen, en daarna beloof ik dat ik elke dag iets post! Ik hoop dat jullie dit begrijpen (en voor me duimen!). ♥

En nou ja, om deze post wel een beetje interessant te maken, de make-up trends van dit seizoen.


En een superleuke hairtutorial...

Liefs! Xoxo

6/13/2012

Unexpectedly denied


Zoals de oplettende lezers al hadden gezien, zit ik nu ook op Lookbook.nu! Ik ben nog een beetje aan het uitvogelen hoe het precies werkt, en ik heb verder ook nog niet veel hypes of fans. Hopelijk sta ik, ooit op een dag, bovenaan op de 'Hot-page'!

Mijn lookbook pagina:
http://lookbook.nu/parisandroses









6/09/2012

2 Days, 2 Ways, 1 Dress

Good evening!

Jep, en hier zit ik dan, in mijn oranje shirt en met een stuk kaas voor mijn televisie. Naast mijn ouders, terwijl mijn moeder blijft schelden op Denenmarken. Ik ben nou niet zo'n erge voetbalfanaat dus pak ik maar mijn laptopje erbij....

Look 1: Romantic

What did I do?

Omdat het jurkje van zichzelf al een best romantische uitstraling heeft (de kleur wit, pofmouwtjes en kant) wilde ik dat romantische erin houden door een bruine strikjesriem eraan toe te volgen (zwart is iets te hard) en 'glamourschoenen' (door de gouden pailleten).

Wil jij ook een romantische look?


  • Gebruik zachte/weinig kleuren, dit geeft een dromerig effect.
  • Kant is ook iets wat ik je heel erg aanraad. Dit kan tevens heel goed voor je figuur zijn, kijk maar naar mijn mouwen. Je kunt nog steeds mijn bovenarmen zien, want het weer wat speelser maakt, maar toch is de aandacht niet op mijn, wat bredere, armen zelf gevestigd maar op het kant en de pofmouwtjes.  
  • En nog iets: Sheer. Losse stoffen maakt dat je look niet te sexy wordt, maar het wordt ook niet slobberig wanneer je de goede sheerstoffen gebruikt.




En verder:

  • Hooggesloten kraagjes
  • Pofmouwen 
  • Simpel
Klik snel voor look 2 met ditzelfde jurkje!

6/07/2012

Photos from Arnhem


Sorry! Ik was het gister natuurlijk weer helemaal vergeten met mijn domme hoofd. Maar goed, hier zijn de foto's dan!

Zoals ik hier had gezegd ben ik 2 juni met mijn gezin naar Arnhem gegaan voor het bedrijfsuitje van mijn vader.

Mijn ouders, ik en mijn broertje stapten aardig vroeg in de morgen in de auto. Ik droeg een warme en comfortabele outfit omdat we toch bijna twee uur onderweg waren. Eenmaal aangekomen  gingen we meteen lunchen.
Daarna begonnen de activiteiten. Voor de kleintjes was een piratenshow geboekt, voor de kinderen een 'rapcursus' en de tieners mochten gaan mountainbiken. De volwassenen deden mee aan hun eigen Olympische Spelen en de werknemers werden ingedeeld in landen en speelden vervolgens een competitie. 

Er was verder nog een bioscoopzaal en bowlingbaan, maar ik ben nou niet zo'n grote nerd dat ik mijn camera daar ook heen had genomen. :)














6/05/2012

Life Is Beautiful

Soms moet je gewoon even worden opgepept en opnieuw inzien hoe mooi de wereld is! Ik zocht naar mooie plaatjes die mij inspireren en me zelfverzekerd en blij laten voelen. So, take a milkshake, steel a plant, relax, sit back and watch <3

http://data.whicdn.com/images/14173955/284753_248943471783036_248645178479532_1050199_217329_n_large.jpg http://data.whicdn.com/images/14173560/tumblr_lpfuraLQQn1qacmz1o1_500_large_large.jpg http://data.whicdn.com/images/14173214/163937_479752998726_546683726_5910382_3772925_n_large.jpghttp://data.whicdn.com/images/14172946/tumblr_lqnwpoGvbJ1qiny3mo1_500_large.jpghttp://data.whicdn.com/images/14172850/368540350_large.jpghttp://data.whicdn.com/images/14172783/tumblr_lqu8ikU3Tp1qfb4ujo1_500_large.pnghttp://data.whicdn.com/images/14172701/christmas-cute-dear-santa-happiness-nice-Favim.com-133413_large.jpghttp://data.whicdn.com/images/14172531/beautiful-dress-fashion-girl-gorgeous-Favim.com-135198_large.jpghttp://data.whicdn.com/images/14172124/tumblr_lqrxvfvOkZ1qmid3ko1_500_large.jpghttp://data.whicdn.com/images/14547055/6129676210_338e82d331_z_large.jpghttp://data.whicdn.com/images/14543333/img2026yd_large.jpghttp://data.whicdn.com/images/14547201/tumblr_lqqpt6PdLZ1qg8b4io1_500_large.jpghttp://27.media.tumblr.com/tumblr_ltw8ezlxi51qb6f1po1_500.jpghttp://30.media.tumblr.com/tumblr_lpsluoTnOx1qmuj5ro1_500.jpghttp://24.media.tumblr.com/tumblr_lyzk5bOmGa1qb8fdzo1_500.jpghttp://data.whicdn.com/images/21740251/amazing-black-blue-boy-boys-Favim.com-275711_large.jpghttp://data.whicdn.com/images/12641917/cute-funny-girl-kids-Favim.com-116605_large.jpg?1311972305http://i53.tinypic.com/2usgxvr.jpghttp://30.media.tumblr.com/tumblr_llszp3HcuD1qet4kso1_500.jpghttp://i56.tinypic.com/289p4.jpghttp://28.media.tumblr.com/tumblr_lg0mspFFoa1qbc2h3o1_500.jpghttp://30.media.tumblr.com/tumblr_lkc1og6D1q1qb8viio1_500.jpghttp://i56.tinypic.com/1szkup.jpghttp://i54.tinypic.com/33jssut.jpghttp://data.whicdn.com/images/10683771/tumblr_li4m6rUW0Z1qcxr4go1_500_large.jpg?1307792457http://data.whicdn.com/images/10384748/tumblr_lm4iyrhlnF1qdd4t7o1_500_large.jpg?1307035814http://i52.tinypic.com/x7u3b.jpghttp://data.whicdn.com/images/13907080/tumblr_lqjsikeyT01qm4smso1_500_large.jpghttp://data.whicdn.com/images/13906984/tumblr_lommmlG2tR1ql0oc3o1_500_large.jpghttp://data.whicdn.com/images/13906211/tumblr_lqiir7Whqb1qld00ho1_1280_large.jpghttp://data.whicdn.com/images/13905591/tumblr_lqj8cm5VMo1qld00ho1_1280_large.jpghttp://data.whicdn.com/images/13897892/tumblr_lq192ys0ln1qcy9qmo1_500_large.jpghttp://26.media.tumblr.com/tumblr_lqjth6Jc7h1r0h6gko1_500.jpghttp://data.whicdn.com/images/13937018/apple+hearts+earlier+soft+vignette_large.JPGhttp://i51.tinypic.com/12302ko.pnghttp://i54.tinypic.com/ipbc6h.jpghttp://i54.tinypic.com/9jn09e.jpghttp://30.media.tumblr.com/tumblr_lp1us1GVwy1qksqewo1_500.jpghttp://data.whicdn.com/images/8513717/tumblr_litcepszFn1qdzb2co1_500_large.jpg?1301938326

Xoxo

P.S. Ik wilde eigenlijk gisteren al de foto's van mijn weekendje weg plaatsen, maar mijn internet deed heel raar 's avonds dus ik post ze vanavond!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...